fbpx

VAHVA PERHE-etä-valmennus

Onnistuin lopultakin lopettamaan huutamisen rakkaimmilleni.

Olen aina ollut temperamenttinen luonteeltani. En ole kuitenkaan ollut koulussa villi vaan ujo ja koulukiusattu, mutta perheessä olen antanut tunteitteni näkyä. Ollessani nuori aikuinen äitini sanoikin, ettei kukaan varmaan halua kanssani naimisiin:)

No, löysin kuitenkin 19-vuotiaana elämäni rakkauden jonka kanssa vietän ensi vuonna 25-vuotishääpäivää. Joskus sitä sanotaan, että samanlaiset vetää toisiaan puoleensa. Jotkut taas sanoo, että jos on liian samanlainen, ei voi olla yhdessä. Meillä on sekä yhdistäviä tekijöitä että erilaisuuksia. Ja yksi mikä meillä on yhteistä on se, että olemme molemmat aika voimakastahtoisia... minä haluaisin aina sanoa viimeisen sanan ja mieheni olla oikeassa. Tällaisissa tilanteissa on käynyt niin, että ääni nousee, kun jotenkin tuntui, että viesti menisi sillä tavalla paremmin perille ja tulisi kuulluksi.

Myös lasten kanssa toimin vuosia niin, että kun jotain ei oltu tehty pyyntöni mukaisesti, esimerkiksi iltapalalla leikittiin niin, ettei syömisestä tahtonut tulla mitään tai siivoaminen ei sujunut, aloin helposti huutamaan lapsilleni ja puhuin vihaisesti. Hävettää muistellakin niitä aikoja. En ollut tyytyväinen itseeni ja harmitti aina kovasti, kun oli mennyt taas huutamiseksi.

En halunnut olla sellainen äiti.

Niinpä päätin yrittää lopettaa huutamisen ja vihaisesti puhumisen.

Se ei ollut helppoa. Epäonnistuin monta, monta kertaa. Saatoin onnistua venyttämään pinnaani hiukan, mutta sitten se taas katkesi ja sorruin huutamiseen. Tuntui, että en ikinä onnistu muuttumaan.

Vuosien kuluttua kuitenkin huomasin, että olin onnistunut lopettamaan huutamisen lapsilleni. Miten ihanalta sen oivaltaminen tuntuikaan! Olin NIIN tyytyväinen, kun huomasin, että olin vihdoin ja viimein muuttunut paremmaksi äidiksi, sellaiseksi, joka ei enää huutanut lapsilleen koko ajan.

Valitettavasti puolison kanssa riidellessä kuitenkin jatkoin samalla tavalla kuin ennenkin. Tuntui, että tunteet ja toiveet olivat hänen kanssaan usein törmäyskurssilla. Tässä valmiiksi vaikeassa tilanteessa miehelleni tehtiin yllättäen iso leikkaus, jonka myötä hänelle tuli isoja terveydellisiä haasteita. Ne olivat aivan vähällä ajaa avioliittomme eroon. Siinä tilanteessa, kun olin jo käynyt katsomassa itselleni ja lapsilleni uutta asuntoa, sain kuitenkin jostakin ajatuksen jatkaa yrittämistä. Jatkaa avioliittoa. Ja se johtui siitä, että oivalsin, että avioliitossa on kyse ihmissuhdetaidoista. Jos en opettele ja opi niitä nyt mieheni kanssa niin joutuisin kuitenkin opettelemaan niitä jos aloittaisin uuden suhteen kenen tahansa muun kanssa. Minulla oli kuitenkin hyvä mies rinnallani, mies, johon olin suuresti nuorena rakastunut ja mies, joka oli lasteni isä. Eroamalla lykkäisin vain oman kasvuni ja vuorovaikutustaitojen oppimisen aikaa myöhemmäksi. Päätin, että minä alan tekemään oman osani sen eteen, että meidän suhteesta tulee parempi ja alan opetella näitä taitoja.

Nyt kun näistä tapahtumista on kulunut yli kymmenen vuotta, voin sanoa, että työ on kantanut hedelmää. Helppoa ei toki ole ollut. Lapset ovat kasvaneet, suurin osa on jo aikuisia ja joskus on tullut haasteellisiakin tilanteita. Nyt kuitenkin tiedän, kuinka näissä tilanteissa kannattaa toimia, ja uskallan sanoa, että pääsääntöisesti onnistunkin niissä. Olen oppinut paljon omien tunteiden säätelystä ja siitä, kuinka toimia, kun jollakin toisella on tunnesäätelyn kanssa vaikeuksia. Olen oppinut rakastamaan uudestaan miestäni ja olen oppinut kommunikoinnin taitoja.

Suurena toiveenani onkin nyt, että voisin auttaa kaikkia perheitä oppimaan näitä taitoja. Olisi ihanaa nähdä, että joku muukin voisi onnistua siinä missä minä, eli tulemaan sellaiseksi äidiksi jollainen on halunnut olla ja saamaan korjattua oman parisuhteensa niin, että kokee siitä suurta iloa ja onnea. Tiedän, että se on mahdollista, sillä onnistuin siinä itse. Jopa parisuhdetta voi parantaa ihan vain muuttamalla omaa käytöstään, sillä se muuttaa pikku hiljaa myös puolison käytöstä. Vanha sananlasku "Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan" pitää hyvin paikkaansa.

Elämässä meillä on monta muuttuvaa asiaa, mutta yksi mikä voi olla pysyvä koko ajan, on perhe. Siksi sanonkin sinulle:

muista, että tärkein asia, josta sinun kannattaa pitää huolta, on perheesi.

Satu Langenberg

Ja minä olen auttamassa sinua siinä.

Perheiden hyvinvointi on minulle sydämen asia <3

VAHVA PERHE-valmennus toteutuu täysin etänä, joten voit osallistua siihen mistä tahansa ja milloin tahansa, silloin kun sinulle sopii.

Tämä valmennus sopii sinulle, jos haluat:

Paremmat välit perheenjäsenten kesken
Käytännön neuvoja arjen haasteisiin
Vinkkejä tunteiden hallintaan

Satu Langenberg

Vahva perhe - mistä on kyse?

Vahva perhe on sellainen, joka pystyy toimimaan yhdessä vaikeissakin elämäntilanteissa. Vahvassa perheessä perheenjäsenet tukevat ja auttavat toisiaan. Vahva perhe pystyy voittamaan arjen haasteet yhdessä.  Vahvassa perheessä vanhemmilla on hyvä parisuhde ja koti on lapsille rauhallinen turvasatama elämän myllerryksessä.

Vahva perhe-valmennus keskittyy vuorovaikutus- ja tunnetaitojen parantamiseen.

Tuloksena on perheenjäsenten suhteiden vahvistuminen.

Saat tunnukset sivustolle, jossa lyhytvideot erilaisista tilanteista ja aihepiireistä opettavat sinulle, kuinka sinä voit muuttaa perheenjäsenten välisiä vuorovaikutussuhteita paremmiksi ja kuinka voit paremmin ymmärtää perheenjäseniäsi. Voit myös lähettää kysymyksiä, joihin vastataan sivustolla. Lisäksi saat kännykkään ladattavia taustakuvia, jotka toimivat hyvinä muistuttajina arjessasi uusista toimintatavoista.

Kaikki materiaali on heti saatavillasi, mutta suosittelen, että klikkaat kurssisivustolta vielä "Tilaa tsemppimeilit"-nappia, sillä silloin saat jokaisen viikon alussa sähköpostin, joka tsemppaa sinua viikon aiheeseen ja toimii oivana muistuttajana harjoiteltavasta uudesta toimintatavasta. Tämä on luonnollisesti täysin maksuton lisäpalvelu, joka auttaa sinua myös etenemään asioissa oikeassa järjestyksessä 🙂

Mitä saat:

Lyhytvideot

Erilaisista tilanteista ja aihepiireistä perhesuhteiden parantamiseen.

Lähetä kysymyksiä

Niihin vastataan sivustolla niin, että kaikki hyötyvät vastauksista.

Taustakuvat kännykkään

Ne muistuttavat sinua arjessasi uusista toimintatavoista.

Valmentajasta

Kouluttajana ja valmentajana toimin minä, lapsiperhepalvelut.fi-sivuston tekijä, perheohjaaja ja parisuhdevalmentaja Satu Langenberg.

Olen työskennellyt viime vuosina niin perhetyössä, varhaiskasvatuksessa kuin lastenkodissakin. Lisäksi olen toiminut lasten ja nuorten parissa sekä avioparien ohjaajana vapaaehtoistyössä vuosien ajan. Koulutukseltani olen lähihoitaja, osaamisalana lasten ja nuorten hoito ja kasvatus sekä lasten ja nuorten mielenterveystaitojen tukeminen.

Olen myös neljän lapsen äiti ja vaimo ja olen tehnyt monia virheitä niin äitinä kuin puolisonakin. 25 vuoden aikana olen onneksi myös oppinut paljon kokemukseni, työni ja opintojeni kautta ja nyt tiedän, kuinka pitäisi toimia. Tiedän myös, että perhesuhteita voi aina parantaa: koskaan ei ole liian myöhäistä.

Tämän Vahva perhe-etävalmennuksen avulla haluan antaa perheille niitä toimintamalleja, jotka on hyväksi ja toimivaksi havaittuja. Tiedän myös, ettei toteutus ole aina helppoa ja monet hyvät aikeet unohtuvat arjen ja kiireen keskellä. Siksi annan sinulle muutoksen tueksi kännykkään ladattavia taustakuvia, jotka muistuttavat sinua (joka kerta kun otat kännykän käteesi, eli todennäköisesti usein 🙂 ) niistä toimintatavoista ja ajatuksista, joita haluat ottaa arjessasi käyttöön.

Vahva perhe-valmennuksen materiaali on koostettu tutkitusta teoriatiedosta ja toimivista arjen ratkaisuista.


Kenelle palveluni sopii ja kenelle ei?

Vahva perhe-valmennus sopii sinulle, jos olet tyytymätön perheenjäsentesi välisiin suhteisiin ja haluaisit niistä paremmat. Tämä voi liittyä sinuun ja puolisoosi tai teidän ja lastenne välisiin suhteisiin ja kommunikointiin.

Valmennukseen osallistuminen ei edellytä suurta ajallista panostusta. Kyse on ennemminkin siitä, että löydät sivustolta esimerkkejä toimivista keinoista perheenjäsenten välisten suhteiden parantamiseen. Saat siis konkreettisia toimintamalleja arjen ongelmatilanteisiin. 

Voit lähettää sivustolla olevan palautelinkin kautta kysymyksiä nimettömästi ja niihin vastataan sivustolla jotta kaikki voivat hyödyntää vastauksia arjessaan. Sivustoa käytetään kuten tavallista nettisivua, joten osallistujat eivät näe toisiaan eivätkä osallistujat ole yhteyksissä toisiinsa. Jos taas kaipaat keskusteluapua, tämä palvelu ei ole sinua varten.


Mitä muut ovat sanoneet?

"Videot oli selkeät ja hyvin mieleen jäävät kun olivat sopivan pituisia.""Ja siis tosi selkeä ja yksinkertainen sivusto niin jaksaa lukea ja keskittyä ja hyviä ja yksinkertaisia ohjeita joita voi oikeesti pistää käytäntöön!""Pääsin vasta aloittamaan mutta tämä sähköposti ja kurkkaamani videoiden otsikot saivat jo ajatuksen liikkeelle ennenkuin ehdin katsoa videot."


Tsemppimeilien hyödyntäjä

Hinta

Tässä kohtaa voisi kysyä, mitä olisit valmis maksamaan siitä, että saisit paremman ilmapiirin kotiisi ja sinun ja perheenjäsentesi välit muuttuisivat paljon paremmiksi, mitä ne ovat nyt? Tämä olisi kuitenkin siinä mielessä hölmö kysymys, että tällaisen asian arvoa ei voi mitata rahassa. Parempi kysymys voisi olla se, että minkä verran panostat tällä hetkellä rahallisesti omaan hyvinvointiisi, esimerkiksi kuntosalijäsenyyteen tai treeniäppiin tai viihteeseen, kuten suoratoistopalveluihin? Kenties panostat nyt parisuhteeseen hintavien ravintolailtojen muodossa tai hyvittelet huonoa suhdetta lapsiisi materian avulla. Niistä ei kuitenkaan ole hyötyä ihmissuhteitten rakentamisessa.

Mutta mennään nyt kuitenkin vihdoin ja viimein siihen hinta-asiaan: Vahva perhe-etävalmennus maksaa vain 98 euroa. Kertamaksulla saat materiaalit heti käyttöösi ja voit käyttää niitä ilman aikarajoituksia. Jos miettii parisuhdevalmennuksien tai muiden ihmissuhdetaitoja ja hyvinvointia lisäävien etävalmennusten hintoja, olisin voinut helposti pyytää tästä useita satoja euroja.

Haluan kuitenkin tarjota mahdollisuuden parempaan perhe-elämään mahdollisimman monelle, joten asetin hinnan alhaisemmaksi.

Mitä siis aiot seuraavaksi tehdä?

Jatkaa kuten tähänkin asti?

Vai haluatko VAHVA PERHE-etävalmennuksen, jonka avulla saavutat haluamasi helpommin ja nopeammin ja varmemmin?

Päätös on sinun.

Sinunkin perheestäsi Vahva perhe!

Perhe voi olla voimavara jokaiselle perheenjäsenelle arjen haasteissa. Eiköhän tehdä sinunkin perheestäsi sellainen <3

Satu Langenberg

Copyright © Suomen parhaat lapsiperhepalvelut

Free Download

Sign up to download the Expert Yoga Guide

Enter your name and email to download this free guide

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close