fbpx

Voita uupumus

Olin aivan uupunut ja heti aamulla toivoin, että olisi jo ilta.

"Nyt hiljaa!", "Lopettakaa!" minä huusin.

Tämä on omasta elämästäni kauan sitten ja tarina, jota en haluaisi edes kertoa. Kukapa sitä haluaisi tunnustaa olevansa tai olleensa huono vanhempi, edes itselleen. Mietinkin jonkin aikaa, kirjoitanko tätä ollenkaan, mutta koska haluaisin jokaisen tietävän, että virheistä voi oppia ja omaa käytöstään voi onnistua muuttamaan, päätin jakaa tämän.

Se millainen olet ollut tai millainen olet nyt, ei määritä sitä, mitä voit olla.

Palaan nyt takaisin tuohon aikaan. Lapset leikkivät viereisessä huoneessa joko liian kovaäänisesti tai riitelivät jostakin. En enää jaksanut välittää, en vain jaksanut enää kuunnella. Olin väsynyt ja kyllästynyt.

Tuntui, että joka päivä oli sama juttu.

Tunsin itseni huonoksi äidiksi. En jaksanut leikkiä lasteni kanssa. Huusin heille väsyneenä. Riitelin mieheni kanssa, jos jaksoin. Usein vain pahoitin mieleni milloin mistäkin, mutta en jaksanut sanoa mitään.

Ilmapiiri kotona oli kireä.

En ollut tyytyväinen tilanteeseen ja halusin siihen muutosta.

Mutta mistä aloittaisin?

Ja miten edes jaksaisin? Olin aivan loppu. Aamuisin oli vaikeaa nousta sängystä ja jo herätessäni toivoin, että olisi jo ilta. Päivät olivat pelkkää selviytymistä.

Näin jälkikäteen on helppoa nähdä: siinä se oli, ratkaisu silmieni edessä, mutta en nähnyt sitä silloin.

Ensin olisi voitettava oma uupumus, ennenkuin olisi voimavaroja panostaa perhesuhteisiin.

Kyllähän minä olin toki kuullut, että itsestään on pidettävä huolta. Mutta kaikki muu oli mennyt edelle. Olin tilanteessa, jossa olin sekä fyysisesti että henkisesti loppu. Yrittäessäni lähteä kävelylle virkistäytyäkseni, jaksoin kävellä ehkä puoli kilometriä ja se tuntui jo raskaalta ja vievän voimat.

No miten minulle sitten kävi?

Uupumukseni kesti vuosia. Meille tuli takaiskuja toinen toisensa perään, eikä valoa näkynyt tunnelin päässä. Lopulta kuitenkin selvisin uupumuksesta.

Se vaati oman ajattelu- ja toimintatavan muutoksen.

Opin, että ensimmäinen askel uupumuksesta toipumiseen on se, että tunnistaa olevansa uupunut. Niin hassulta tai itsestään selvältä kuin se kuulostaakin. Ja tämä on myös se, josta verkkokurssillani aloitetaan.

Tein sinulle nimittäin ihan ilmaiseksi "5 askelta uupumuksen voittamiseen"-verkkokurssin.

Satu Langenberg

Kerron siinä sinulle yksinkertaisesti ja selkeästi ne askeleet, joiden avulla voitat uupumuksesi ja saat takaisin voimavarasi.

Kenties ihmettelet, onko tässä nyt joku juju takana. Miksi kukaan antaisi mitään ilmaiseksi?

Mutta jos tunnet minut, tiedät, että haluan todella auttaa kaikkia lapsiperheitä, jotta kaikkien ei tarvitse käydä läpi kaikkia samoja virheitä kuin me.

Tiedän myös, että monessa perheessä on haasteena jomman kumman tai molempien vanhempien uupumus. Ja tämä uupumus aiheuttaa sen, että vanhemmilla ei ole voimavaroja tehdä muutoksia omassa arjessaan, vaikka haluaisikin.

Satu Langenberg

Voit tehdä omat johtopäätöksesi minusta tämän ilmaiskurssin ja muun ilmaismateriaalini perusteella: pidätkö tyylistäni ja ajatuksistani ja koetko, että minulla voisi olla sinulle jotakin annettavaa ihmissuhteittesi ja  elämänlaatusi parantamiseksi.

Klikkaa itsesi suoraan kurssisivulle:

Pidä huolta itsestäsi ja perheestäsi

Perhe voi olla voimavara jokaiselle perheenjäsenelle arjen haasteissa.

Satu Langenberg

Copyright © Suomen parhaat lapsiperhepalvelut

Free Download

Sign up to download the Expert Yoga Guide

Enter your name and email to download this free guide

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close